Läxhjälpen på Bokmässan – författarsamtal med läxhjälpselever och lansering av Läslovet

Som en del av arbetet för ökad läslust deltar Stiftelsen Läxhjälpen på Bok-och biblioteksmässan i år. Träffa oss i Bonnierförlagens monter på torsdag eller fredag!

På torsdagen träffar en grupp läxhjälpselever från Gårdsten i Angered författaren Alex Haridi, som skrivit för dramaserier som Äkta människor och Blå ögon. Eleverna har under hösten läst Haridis debutroman Huset mittemot, och nu möts de för att diskutera boken. Samtalet äger rum i Bonnierförlagens monter torsdag den 24/9 kl.17.00-17.20. På fredagen kl.13.00-13.20 hålls även ett samtal mellan Alex Haridi och en av Läxhjälpens läxhjälpare. 

Höstlov blir Läslov
Utöver de egna programpunkterna är Läxhjälpen på Bokmässan som medlem i nätverket Läslov v.44, som ska lansera Läslovet, ett initiativ för att öka ungas läslust genom betydelsefulla och inspirerande läs- och skrivaktiviteter under höstlovet. Nätverket Läslov vecka 44 är ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk. www.läslov.se

Tack!
Stort tack till Bonnierförlagen, och till Bok- och biblioteksmässan som för andra året i rad stöttar med med fri entré till läxhjälpare, och som precis även gått in som ny partner och finansiär till Läxhjälpen. 

Kontakt
För mer information om Läxhjälpen på Bokmässan, kontakta Emelie Risberg Hellström, programansvarig Stiftelsen Läxhjälpen, 076-021 75 33, emelie@laxhjalpen.se