Läxhjälpen och Mattecentrum skriver på Svd Brännpunkt

Stiftelsen Läxhjälpens Maria Arneng och Johan Wendt, Mattecentrum, skriver idag på Svd Brännpunkt med anledning av regeringens förslag att införa rutavdrag för läxhjälp. Rutavdraget har sedan tidigare kunnat göras inom ramen för barnpassning, men ska nu även gälla för ren läxhjälp, och då även för barn i gymnasieåldern.

Det nya förslaget visar att regeringen tror på läxhjälpens betydelse, men de föreslår ett alternativ där få gynnas och insatsen är kostsam. Att de samtidigt väljer att helt blunda för våra verksamheter där betydligt många fler skulle kunna få mer hjälp men till en lägre kostnad är för oss väldigt märkligt, skriver Arneng och Wendt.

Debattartikel20120903SvD

Obs! Rubriken till artikeln, “Rutavdrag för läxhjälp gynnar starka elever”, är missvisande, och är inte satt av artikelförfattarna. Att starka elever får mer hjälp och stöd att utvecklas är förstås bra. Men vi efterfrågar stöd till verksamheter som gynnar elever även i socioekonomiskt utsatta områden, där få föräldrar har råd att köpa läxhjälp, med eller utan rutavdrag.

Läs debattartikeln här.