Läxhjälpen i Almedalen 2016

11694039_1143387892341799_7214960454703749209_n

Förra årets evenemang i Almedalen “Välkommen till Almedalen Biskopsgården“.

Det är hög tid att presentera vår medverkan i årets upplaga av den aldrig förr så populära politikerveckan i Almedalen. Vi deltar i paneldebatter och seminarium för att driva frågan om hur vi ska få fler att klara skolan, minska utanförskap och främja integration. Hoppas vi ses!

4/7 – Panel: Lärarförbundet – Skolan och det kompensatoriska uppdraget 

08.30-09.30, Hamnplan, H203 (Lärarförbundets studio)

Skola, integration och mångfald diskuteras ur olika perspektiv med lärare, forskare, politiker, debattörer med flera. Vilka är de stora utmaningarna för skolan i dag och vilka lösningar behövs för att möta framtiden?  Vår verksamhetschef Maria Arneng sitter i soffan och diskuterar detta tillsammans med bland annat Samuel Engelhardt, specialpedagog på Angereds gymnasium och engagerad i Angeredsutmaningen, Behrang Miri, artist och samhällsdebattör, Per Söderpalm, Business Area Director, TNS Sifo, Johanna Jaara Åstrand, ordförande, Lärarförbundet.

 

5/7 – Seminarium: Magelungen – Samverkan på riktigt – hur undviker vi mellanrum för barn och unga?

10.00-12.00, Grafikens hus, Ryska gränd 18

Hur skapar vi arenor för samverkan? Vad kan vi göra tillsammans för att undvika att barn och unga hamnar i välfärdens mellanrum? Hur kan socialtjänst, skola, BUP och andra aktörer tillsammans med föräldrar och barn överbrygga och hjälpas åt? Vår Regina Svensson medverkar i samtalet och diskuterar frågan tillsammans representanter från näringslivet och utbildningssektorn.

 

5/7 – Seminarium: MUCF – Civilsamhällets roll för en schysst integration

10.30-11.30, Säcken 7, Kvarteret Säcken

“Vi kan om unga och integration. Ansvar och beredskap för integration och flyktingmottagande – så kan ett bra samarbete mellan det civila och offentliga samhället se ut. Civilsamhället gör många insatser för asylsökande och nyanlända utan att det nödvändigtvis syns.” Så skriver MUCF om seminariet där vår verksamhetschef Maria Arneng deltar tillsammans med bland annat Lena Nyberg, generaldirektör MUCF  och Ola Mattsson, sverigechef Rädda Barnen.

 

 

5/7 – Seminarium: Grant Thornton – Hållbarhetstrender i ideella organisationer

13.00-13.50, Strandvägen, H525, Wisby Strand

Förväntan på ideella organisationers ansvarstagande är stor idag. Kan en ökad transparens leda till ökat förtroende? Och kan man attrahera andra typer av bidragsgivare genom att hållbarhetsredovisa? Vi diskuterar hur organisationerna kan leva upp till denna förväntan. Vår verksamhetschef Maria Arneng deltar i seminariet tillsammans med bland annat Elisabeth Dahlin, generalsekreterare Rädda barnen och Mattias Goldman, vd Fores.

 

5/7 – Seminarium: SKL – Vad ger oss hopp?

15.00-16.00, H10, Hästgatan 10A

Religion? Vetenskap? Politik? Konst? Litteratur? Yoga? Idrott? Var hittar vi det sammanhang och hopp som alla människor behöver för att må bra? Vem står för visionerna om framtiden? Hur kan vi tillsammans skapa framtidstro hos våra unga och ge dem förtröstan om framtiden? Vår verksamhetschef Maria Arneng deltar i panelen och diskuterar frågan om hopp tillsammans med Henrik Grape, handläggare för hållbar utveckling vid Svenska kyrkan. 

 

Utöver vårt deltagande i paneler har vi spännande möten inbokade med politiker och representanter från näringslivet, där vi står redo med picknickkorgen och en konkret lösning på integrationsfrågan. Vill du veta mer? Kontakta Regina Svensson, regina@laxhjalpen.se, 076-023 53 26.

Stort tack till Samsung som sponsrar vår vistelse i Almedalen.

Läs mer om vår tidigare medverkan i Almedalen HÄR.