Läxhjälpen i Almedalen

2016 års upplaga av Almedalsveckan gick av stapeln i början på juli, och Läxhjälpen fanns på plats hela veckan. Detta år valde vi att inte anordna ett event själva, utan att istället göra vår röst hörd genom deltagande på debatter och panelsamtal, samt enskilda förbokade möten. Allt dokumenterades flitigt och syns här nedan.

Innan veckan kickade igång på allvar smygstartade vår generalsekreterare Maria vårt deltagande med en snackis med Jan Björklund, och en middag med Pigge Werkelin.

4/7 – Panel: Lärarförbundet – Skolan och det kompensatoriska uppdraget

Vår generalsekreterare Maria Arneng deltog i Lärarförbundets panel. Skola, integration och mångfald diskuteras ur olika perspektiv med lärare, forskare, politiker, debattörer med flera. Vilka är de stora utmaningarna för skolan i dag och vilka lösningar behövs för att möta framtiden?

almedalen3


5/7 – Seminarium: Magelungen – Samverkan på riktigt – hur undviker vi mellanrum för barn och unga?

Hur skapar vi arenor för samverkan? Vad kan vi göra tillsammans för att undvika att barn och unga hamnar i välfärdens mellanrum? Vår Regina Svensson medverkar i samtalet och diskuterar frågan tillsammans representanter från näringslivet och utbildningssektorn.
almedalen16

5/7 – Seminarium: MUCF – Civilsamhällets roll för en schysst integration

”Vi kan om unga och integration. Ansvar och beredskap för integration och flyktingmottagande – så kan ett bra samarbete mellan det civila och offentliga samhället se ut. Civilsamhället gör många insatser för asylsökande och nyanlända utan att det nödvändigtvis syns.” Så skriver MUCF om seminariet där vår verksamhetschef Maria Arneng deltar tillsammans med bland annat Lena Nyberg, generaldirektör MUCF  och Ola Mattsson, sverigechef Rädda Barnen.

almedalen15


5/7 – Seminarium: Grant Thornton – Hållbarhetstrender i ideellaorganisationer

Förväntan på ideella organisationers ansvarstagande är stor idag. Kan en ökad transparens leda till ökat förtroende? Och kan man attrahera andra typer av bidragsgivare genom att hållbarhetsredovisa? Vi diskuterar hur organisationerna kan leva upp till denna förväntan. Vår verksamhetschef Maria Arneng deltar i seminariet tillsammans med bland annat Elisabeth Dahlin, generalsekreterare Rädda barnen och Mattias Goldman, vd Fores.

almedalen17

5/7 – Seminarium: SKL – Vad ger oss hopp?

Religion? Vetenskap? Politik? Konst? Litteratur? Yoga? Idrott? Var hittar vi det sammanhang och hopp som alla människor behöver för att må bra? Vem står för visionerna om framtiden? Hur kan vi tillsammans skapa framtidstro hos våra unga och ge dem förtröstan om framtiden? Vår verksamhetschef Maria Arneng deltar i panelen och diskuterar frågan om hopp tillsammans med Henrik Grape, handläggare för hållbar utveckling vid Svenska kyrkan.

almedalen9

Vi (selfie-drottningen Maria Arneng) har också hunnit med att mingla som aldrig förr! Exempelvis med regionpolischefen Carin Götblad, retorikexperten Elaine Eksvärd, hotellgurun Petter Stordalen, arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, Skolverkets VD Anna Ekström och sist men inte minst – allas vår Niklas Strömstedt.