Bli läxhjälpare – ansök om jobbet idag

Var med och gör skillnad

Att arbeta på Läxhjälpen är mer än bara ett jobb. 16 480 elever klarade inte skolan förra läsåret och det finns skolor där 7 av 10 elever inte når gymnasiebehörighet. Vår vision är att alla ska växa upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid. Läxhjälpen bedriver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden. På Läxhjälpen bidrar du med din kompetens och ditt engagemang för att konkret och målinriktat få fler elever att nå målen. Du gör det med känslan och vetskapen att du och dina kollegor arbetar med höga förväntningar mot samma mål. Vi söker nu läxhjälpare! Tjänsten är en timanställning på eftermiddagar/kvällar och innebär i korthet att vara läxhjälpare efter skoltid på en av våra samarbetsskolor. Hos oss arbetar du i team om tre läxhjälpare som alla är högskolestuderande och du får utbildning i, och arbetar efter vårt strukturerade arbetssätt. Som ordinarie läxhjälpare arbetar du 6h i veckan fördelat på två schemalagda eftermiddagar/kvällar (möjlighet till extra inhopp finns). Som inhoppare rings/smsas/mailas man in till ordinarie läxhjälpspass då ordinarie läxhjälpare är ledig eller sjuk.

 

Vi söker dig som:

Är högskolestuderande, eftersom du som läxhjälpare också är en mentor och förebild för dina läxhjälpselever och hjälper dem med studieteknik.

Är intresserad av ett betalt extrajobb som innebär ett utvecklande och engagerande arbete, och samtidigt vill göra en konkret samhällsinsats.

Har bred grundläggande ämneskompetens, då våra läxhjälpare hjälper till med läxorna i samtliga ämnen.

Goda kunskaper i matematik är ett plus.

Har en pedagogisk förmåga, känner dig bekväm med nya situationer och har förmågan att kommunicera med barn och unga.

Kan arbeta självständigt utifrån vårt strukturerade arbetssätt.

Delar Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid.

Då arbetet innebär arbete med barn lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister för arbetsgivaren är ett lagstadgat krav för att arbeta med barn och ungdomar.


    BotkyrkaBorlängeGävleGöteborgHaningeHuddingeLandskronaMalmöNorrköpingSandvikenStockholmSundsvallSödertäljeTrollhättanUmeåUppsalaVästeråsÖstersundDigital läxhjälp