Bli läxhjälpare

Elever och läxhjälpare på vårt läxhjälpsprogram i Hjulsta i Stockholm

Betalt extrajobb för studenter – gratis för elever

Vi söker ständigt nya läxhjälpare! Vårt läxhjälpsprogram är gratis för elever och läxhjälparen fungerar som ett stöd för eleverna vid läxläsning inom alla ämnen, men med särskilt fokus på kärnämnena matematik, engelska och svenska/svenska som andraspråk. Tjänsten är en timanställning på eftermiddagar/kvällar och innebär i korthet att vara läxhjälpare för högstadieelever, efter skoltid, på en av våra samarbetsskolor.

Vill du veta mer? Du hittar mer information om tjänsten längre ned på sidan.

Vi söker dig som:

 • Är universitets- eller högskolestuderande, eftersom du som läxhjälpare också är en mentor och förebild för dina läxhjälpselever och hjälper dem med studieteknik.
 • Är intresserad av ett betalt extrajobb som innebär ett utvecklande och engagerande arbete, och samtidigt vill göra en konkret samhällsinsats.
 • Har bred grundläggande ämneskompetens, då våra läxhjälpare hjälper till med läxorna i samtliga ämnen.
 • Har en pedagogisk förmåga, känner dig bekväm med nya situationer och har förmågan att kommunicera med barn och unga.
 • Kan arbeta självständigt utifrån vårt strukturerade arbetssätt.
 • Delar Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid.

Då arbetet innebär arbete med barn lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister för arbetsgivaren är ett lagstadgat krav för att arbeta med barn och ungdomar.


  BotkyrkaBorlängeGävleGöteborgHaningeHuddingeLandskronaMalmöNorrköpingSandvikenStockholmSundsvallSödertäljeTrollhättanUmeåUppsalaVästeråsÖstersundDigital läxhjälp


  Jobba med läxhjälp

  Våra läxhjälpare är noggrant utvalda, avlönade universitets- och högskolestudenter med olika bakgrund, erfarenheter och studieinriktningar. Som läxhjälpare hos oss arbetar du i grupp med andra studenter som alla är högskolestuderande och ni får utbildning i vårt strukturerade arbetssätt. Som ordinarie läxhjälpare arbetar du 6 timmar i veckan, fördelat på två schemalagda eftermiddagar/kvällar. Möjlighet till extra inhopp finns. Som inhoppare kontaktas du till ordinarie läxhjälpspass när ordinarie läxhjälpare är ledig eller sjuk.

  HITTA TILL NÄRMSTA SKOLA I DIN STAD

  • Att jobba som läxhjälpare innebär ett regelbundet extrajobb med två schemalagda pass i veckan.
  • Passen hålls i elevernas skola och börjar tidigast klockan 16.00.
  • Varje pass pågår i tre timmar.
  • Varje läxhjälpsgrupp består av 3 läxhjälpare och 15 elever, där varje läxhjälpare ansvarar för 5 elever var.
  • Alla läxhjälpare får en utbildning i Läxhjälpens arbetssätt och metodik.
  • En gång per termin erbjuds alla läxhjälpare fortbildning inom ett specifikt tema.

  Gör skillnad med ditt deltidsjobb

  Stiftelsen Läxhjälpen jobbar långsiktigt och erbjuder ett gratis läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara grundskolan. Läxhjälpen sker i samverkan med elevernas skolor och lärarna på skolan väljer ut elever som behöver stöd för att uppnå godkända betyg. Var du växer upp och vad dina föräldrar har för utbildningsbakgrund spelar ofta en avgörande roll för vilka som når gymnasiebehörighet idag. Vår vision är att alla ska växa upp med förutsättningar att klara skolan och forma sin egen framtid.

  LÄS MER OM VÅRT ARBETE