Kronprinsessparet på besök på Läxhjälpens “Välkommen till Sverige”

Den 9/12 2015 besökte Kronprinsessparet Läxhjälpens projekt “Välkommen till Sverige” i Husby. Vid Husbygårdsskolan möttes Kronprinsessparet av Läxhjälpens verksamhetschef Maria Arneng, Henrik Szabo, regionansvarig Stockholm, projektledare Matilda Svensson och Sinnikka Rinne, lärare för högstadiets förberedelseklass. De berättade om hur Välkommen-projektet fortlöper och hur arbetet med nyanlända elever ser ut i Husbygårdsskolan.

Syftet med Läxhjälpens projekt Välkommen till Sverige är att snabbt introducera nyanlända barn i en ordinarie skolklass och erbjuda dem att delta i stiftelsen Läxhjälpens verksamhet. Projektet startade i Husbygårdsskolan med stöd av Kronprinsessparets Stiftelse och Samsung Electronics Nordic.

IMG_8517

Kronprinsessan och Prins Daniel deltog sedan under ett Läxhjälpspass där alla elever och Kronprinsessparet fick presentera sig och berätta om sina framtidsdrömmar. Efter det fick Kronprinsessparet tillfälle att samtala med elever och med läxhjälparen Isabell Kristensen som arbetar varje onsdagspass. Besöket avslutades med ett gruppfoto och överlämning av ett diplom från Läxhjälpen till Kronprinsessparets Stiftelse för sitt samarbete och viktiga bidrag till Stiftelsen Läxhjälpen.

IMG_8527

– Med hjälp av våra Välkommen-volontärer, som till största del leds av våra befintliga läxhjälpare skapar vi ett program med fokus på lustfylldhet, språk, möten och aktiviteter som även inkluderar barnets familj. Välkommen till Sverige projektet genomförs i samarbete med skolan, och aktiviteterna utgår ifrån skolans lokaler. Ambitionen är att hjälpa till att förkorta tiden i en förberedelseklass, säger Maria Arneng, verksamhetschef Stiftelsen Läxhjälpen.

IMG_8534

Kronprinsessparets Stiftelse har som vision att barn och unga i Sverige ska få möjlighet att växa upp till trygga och starka individer och känna sig som en naturlig del av samhället, oavsett bakgrund och förutsättningar.

Läs mer om besöket hos Kronprinsessparets Stiftelse