Ikano Bostad blir huvudpartner

nmix8ocfvr7z8ubya2fl

Vi är så himla glada över att kunna meddela att Ikano Bostad, som har stöttat oss sedan ett drygt år tillbaka, nu utökar sitt stöd och går in med en miljon kronor (!) under loppet av tre år.

– Läxhjälpen gör en fantastisk insats! Samarbetet är en investering i framtiden – helt i linje med vårt hållbarhetsmål om noll procents utanförskap. Alla vinner på det här! Barn och ungdomar får en bättre chans i livet och risken minskar att de hamnar i utanförskap. Läxhjälparna får ett meningsfullt extrajobb och i våra bostadsområden ökar tryggheten. Samhällsekonomisk är det här också en stor vinst, en person som hamnar i utanförskap kostar samhället i snitt 12 miljoner kronor, säger Anders ”Walle” Wahlqvist, Projektledare Social Hållbarhet på Ikano Bostad.

De skolor som konkret får ta del av Ikano Bostads stöd är Hagsätraskolan i Stockholm, Kirsebergsskolan i Malmö och Nybyggeskolan i Västerås. Tack vare Ikano Bostads insats får nu 100 barn möjligheten att ta del av Läxhjälpsprogrammet och klara skolan.

Läs hela pressmeddelandet här >>