Gustav Fridolin på scen i Almedalen i samtal med elever och läxhjälpare i Biskopsgården

Vi har flyttat vårt mingel till förorten. Kvar i Almedalen finns Gustav Fridolin. Kom och ta del av ett videosamtal mellan utbildningsministern och elever, lärare och föräldrar om hur läxhjälp kan bryta utanförskap.

Tid: Tisdag 30 juni kl. 16-17.
Plats: Joda Bar och Kök, Skeppsbron 24, Visby.

Läxhjälpen_coverphoto_almedalen

För att lyfta röster som vanligtvis inte hörs flyttar Stiftelsen Läxhjälpen sitt Almedalsmingel till Biskopsgården, ett av Sveriges mest socioekonomiskt utsatta områden. Här får elever och läxhjälpare, lärare och föräldrar komma till tals och ställa frågor till utbildningsminister Gustav Fridolin via videosamtal till seminariet i Almedalen. Samtidigt får Almedalsbesökarna chans att träffa människor med erfarenhet av Läxhjälpens program i Biskopsgården.

Medverkande: Gustav Fridolin, utbildningsminister. Högstadieelever, föräldrar, läxhjälpare, och lärare/rektor från Biskopsgården. Maria Arneng, verksamhetschef, Stiftelsen Läxhjälpen. Elin Wallberg, Corporate Citizenship Manager, Samsung. Catarina Hagwall, Chef Marknad och Kommunikation, Bostadsbolaget
Moderator: Alexandra Pascalidou.

Stiftelsen Läxhjälpen är en opolitisk, icke vinstdrivande stiftelse som med stöd från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp i områden där det behövs som mest, med målet att få fler unga att komma in på gymnasiet och motverka utanförskap.

Eventet i Almedalskalendariet
Eventet på Facebook

Varmt välkommen!