Gott nytt år!

Lite tankar och stora tack såhär på årets sista timmar…Vilket händelserikt, roligt och intensivt år vi har haft på Stiftelsen Läxhjälpen! Ni som följer oss här har kunnat läsa om etablering av vår läxhjälp i Malmö och Södertälje, nya grupper i Stockholm och Göteborg, många nya partners och våra värdefulla nuvarande partners som förlänger och utökar sitt stöd samt beviljade medel från stiftelser och fonder.

Gröna Lund- och Lisebergsfirande i juni då alla eleverna höjt sina betyg , i snitt 5 ämnen. Medial uppmärksamhet, sponsormiddagar hos bla Skånes Landshövding, Almedalen, introkurser, kickoffer och prisutdelning för våra fina läxhjälpare, möten med politiker och att sist men inte minst; eleverna trivs på Läxhjälpen, höjer betygen och kommer vidare till gymnasiet.

Vi har jobbat hårt, växt med 80 % och kämpat och lyckats med att behålla det viktigaste – kvaliteten, de goda resultaten – att läxhjälpen verkligen gör skillnad. Vi kommer att fortsätta jobba hårt för att hela tiden utveckla oss, lära nytt och av varandra och andra och bli ännu bättre.

Just nu sammanställs höstterminens betyg och jag är lika nervös varje gång, halvvägs till läsårets slutbetyg så säger de en hel del, men inga resultat klara än, återkommer i januari med dem.

Blev glad när jag kollade in elevutvärderingen häromdagen, som är klar, och vill dela med mig till er redan nu av svaren på några av enkätfrågorna som eleverna svarat på. Värdet 1=inte alls nöjd och 10= Jättenöjd.

Hur nöjd är du med bemötandet och kontakten med läxhjälparna: 9,0
Hur nöjd är du med hur läxhjälparna har hjälpt dig i dina studier: 8,9
Hur nöjd är du med Läxhjälpen i sin helhet: 8,8
89 % tror att de har höjt sina betyg med hjälp av Läxhjälpen bara under höstterminen

Eleverna uppger att de höjt sina kunskaper i främst: Matematik och svenska toppar följt av engelska, kemi, fysik, biolog, historia och samhällskunskap.

Vad är det viktigaste och bästa som du fått från att delta på Läxhjälpen: Mer kunskap/ högre betyg toppar följt av bättre studieteknik, bra kontakt med mina läxhjälpare, mer studiemotivation, skolan känns roligare.

Så eleverna verkar nöjda iaf 🙂 och nu hoppas vi och väntar med spänning på att detta visar sig även i betygen!

En massa varma tack!

Stort tack till alla våra partners vars värdefulla och viktiga stöd möjliggör Stiftelsens verksamhet, att totalt ca 800 elever under året fått läxhjälp och höjt betyg, motivation och självförtroende! Tack också till Stiftelsen Läxhjälpens styrelse; ordförande Harald Ullman och ledamöterna Eva von Wernstedt, Alexandra Pascalidou och Anders Milton som med engagemang, nätverkande och klokskap betyder mycket!

Avslutningsvis vill jag skicka extra varma tack och lyfta fram våra fantastiska läxhjälpare som med kunskap, personligt engagemang, kreativitet och pedagogiskt lugn, ser och lyfter eleverna! Och outstanding projektledarna Anousheh Ghamari Abar och Emelie Risberg Hellström som är Läxhjälpens klippor, med hjärtan. Jag är väldigt stolt över er alla och vad vi tillsammans åstadkommer med Läxhjälpen!

Jag ser framemot fortsatt fint samarbete under 2013, ett år som kommer att bli ett än mer händelserikt och spännande år för Läxhjälpen, mycket redan på gång, där vi kommer att hjälpa ännu fler unga att klara skolan och komma närmare sina drömmar, jag är så glad att ni är med på den resan!

Sist men inte minst, tack till alla elever, tack för era utförliga enkätsvar och idéer, möten och samtal vi haft under året, ni inspirerar och lär mig mest!

Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Maria