Google är ny partner till Stiftelsen Läxhjälpen

I eftermiddag startar Stiftelsen Läxhjälpen ännu en läxhjälpsgrupp, denna gång i Skarpnäck, Stockholm. Med stöd från Google Sverige kan nu ytterligare högstadieelever få kostnadsfri och regelbunden läxhjälp.

Google Logo_1

Stiftelsen Läxhjälpen angriper ett av Sveriges största problem idag; att allt fler unga inte klarar skolan och hamnar utanför samhället. Google Sverige går in som partner och engagerar sig i Stiftelsen Läxhjälpen med finansiering och kompetens från personalen.

– Stiftelsen Läxhjälpen hjälper inte bara ungdomar att höja sina betyg och komma in på gymnasiet, de inspirerar och motiverar dem på så många sätt. Resultaten de redovisar är imponerande och genom att stödja dem i detta viktiga arbete kan vi förhoppningsvis även inspirera några elever att välja en framtid inom IT/Data, säger Serge Lachapelle, chefsingenjör på Google i Sverige.

– Vi är stolta och glada över att presentera Google Sverige som vår nya partner, tillsammans kommer vi att få fler unga att klara skolan och komma närmare sina drömmar, säger Maria Arneng, verksamhetsledare på Stiftelsen Läxhjälpen. Vår vision är att alla barn ska få chansen att utveckla sin fulla potential och Läxhjälpen är en konkret åtgärd för att höja betyg och öka framtidsmöjligheterna i områden där behovet är som allra störst.

För mer information
Maria Arneng, verksamhetsledare, Stiftelsen Läxhjälpen 076-006 94 13,maria@laxhjalpen.se test.laxhjalpen.se