Glad påsk och varma tack!

Hej alla partners och vänner som stöder Stiftelsen Läxhjälpen!

Här kommer en liten påskhälsning till er med vårsol och varma tack!

Alla höjde betygen i höstas

Som vi berättat i de senaste återrapporterna som skickats till er så har alla läxhjälpseleverna höjt sina betyg och snittet under höstterminen var 3 ämnen/ elev. Nöjdhetsindex bland eleverna och även skolornas lärare/ rektorer visade också fortsatt positiva siffror. Vi har växt med bibehållen kvalitet och finns nu i totalt 22 skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Södertälje. Ryktet om att Läxhjälpen är bra sprider sig bland elever, skolor och företag. Eller som några killar i Rosengård uttryckte det när de frågade om jag var från Läxhjälpen ”… Alltså inte så’n där vanlig läxhjälp, utan den där läxhjälpen där man höjer betygen!”

Årets ideella organisation

Förra veckan kunde vi stolt berätta att Stiftelsen Läxhjälpen valts till årets ideella organisation i den stora reklamtävlingen 48h. Under två dygn arbetade 400 kreativa studenter fram en massa spännande idéer om hur vår verksamhet kan lyftas fram, främst i en printannons, men även digitalt. En jury, beståenda av reklamproffs (och mig), valde det vinnande bidraget som inom kort kommer att publiceras på sidan 3 i Citypaketet – Sydsvenskan, GP och DN. Håll utkik

Timmar som gör skillnad!

Nyligen besökte jag en av våra läxhjälpsgrupper i Bergsjön, Göteborg – vad glad och fylld av energi jag blev, att se all aktivitet, framåtanda och de fina banden mellan 14-15 åringarna och de unga högskolestudenterna! En tjej i nian som berättade att hon pluggar på ett helt annat sätt nu, vet HUR hon ska läsa en text för att komma ihåg, hur hon ska jobba med nya ord, att hon höjt flera underkända betyg, att hon tycker det är KUL med skolan nu. En kille i åttan som med värme beskrev hur hans läxhjälpare jobbat och övat med honom att våga läsa högt inför andra – vilket han då hade gjort på lektionen den dagen, något han aldrig gjort förut! En kille som kommit på att han ju KAN räkna matte, riktigt bra t.om och nu siktar på ingenjör, precis som läxhjälpare Lina. Det finns mycket mer att berätta om, hoppfullt men också sådant som känns ledsamt – ex att det är lång kölista på skolan (där endast 52 % går vidare till gymnasiet) att få en plats på vår läxhjälp, vi kan inte hjälpa alla som behöver, tyvärr! Att ingen av eleverna i Bergsjögrupperna som startade hos oss hade godkänt i matte och att många av alla våra elever vi börjar jobba med ligger långt ifrån att nå målen. Det här var bara en liten inblick i en av våra grupper men det som är tydligt i dem alla är att vi med Läxhjälpen visar att det GÅR att förändra, att det verkligen går att göra betydande skillnad!

Vi jobbar vidare på vad vi kan göra mer för att få in ännu fler fantastiska partners som ni, som finansierar värdefulla läxhjälpsplatser, platser som gör stor skillnad för enskilda ungdomar men också för samhället i stort. Kanske har du en kontakt, ett nätverk att dela med dig av eller en idé?!  Det är guld värt!

Flera av läxhjälpsgrupperna kommer att plugga under påsklovet, oftast på begäran av eleverna själva. Extra påskfika utlovas. Själv ser jag närmast framemot helgledigt med familjen och en efterlängtad vår med spännande jobb där vi tillsammans fortsätter att göra allt för att hjälpa fler unga att klara skolan, öka sina framtidsmöjligheter och komma närmare sina drömmar!

Varmt välkommen att höra av er med frågor, idéer eller om ni vill ha besök av oss eller komma och hälsa på i en läxhjälpsgrupp! Följ oss gärna på facebook så håller ni er uppdaterade om allt som händer! Läxhjälpen på Facebook

Glad Påsk och skön helg!

Maria Arneng
Verksmhetsledare Stiftelsen Läxhjälpen