Fullsatt middag hos Skånes landshövding

Måndag den 7 maj bjöd Skånes landshövding Göran Tunhammar in till inspirationsmiddag. Många spännande företagsledare samt Malmöprofilerna Dan Olofsson och Percy Nilsson fanns med bland kvällens nyfikna gäster. I länsresidensets vackra lokaler fick de höra om Stiftelsen Läxhjälpens koncept, resultat och berättelser om det konkreta arbetet och dess positiva effekter.

mingel1

Det blev en kväll fylld av samtal om läget med den svenska skolan och om näringslivets och Läxhjälpens möjligheter att tillsammans bidra till att få fler elever att klara skolan och gå vidare till gymnasiet. Gästerna, som representerade stora delar av Malmös näringsliv, visade stort intresse för Läxhjälpens arbete och nu ser Stiftelsen hoppfullt framemot nya lokala sponsorer för etablering av Läxhjälpen i Malmö, med start i höst.

Läs mer och se bilder från kvällen här nedan

abdulla
Fd läxhjälpseleven Abdulla Al-Ghadban berättade hur Läxhjälpen vände hans skoltrötthet till en hoppfull syn på skolan.Abdulla fick både skratt och applåder från middagsgästerna när han målade upp bilden av en femtonårig kille med armarna i kors, som trodde att han bara kunde sitta av tiden på Läxhjälpen, och chocken han fick när hans läxhjälpare faktiskt tog sig tid att prata med honom om framtiden, och ringde och tjatade på honom när han inte kom – och väckte insikten om att matte ju är roligt. Många betyg höjdes och idag läser Abdulla tekniskt program på gymnasiet, med drömmen om KTH.

milton_middag
Anders Milton, styrelseledamot i Stiftelsen Läxhjälpen, talade om vikten att hjälpa dem som har fått en tuffare start i livet.

paret_tunhammar
Kvällens värdpar, Johanna och Göran Tunhammar visade stort engagemang för skolfrågan.

Dan_Olofsson
Malmöentreprenören Dan Olofsson, som bland annat grundat välgörenhetsorganisationen Star for Life, var en av gästerna. 

percynilsson_mfl
Ytterligare en av Malmös stora profiler, entreprenören Percy Nilsson.

SonnyModig_Maria
Sonny Modig, vd för fastighetsbolaget MKB och Maria Arneng, verksamhetsledare för stiftelsen Läxhjälpen.

titte_talar
Titte Kjellberg från Bredbyskolan i Stockholm ser varje dag vilka svårigheter det finns i skolan, hur olika förutsättningar alla elever har, och hur möjligheten att få gå på Läxhjälpen kan göra världens skillnad för en ung person.

 

tunhammar_robertsson
Varmt tack tilll Göran Tunhammar och Tore Robertsson som gjorde vår första Malmömiddag möjlig. 

Elisabeth_Harald_TinaHelin
Elisabeth Lennartsdotter, Gleerups, Tina Helin, vd E.on Gas, och Harald Ullman, stiftelsens ordförande och grundare.

hakan_abdulla
Abdulla Al-Ghadban och Håkan Martin. Läxhjälpare och Chalmersstudenten Håkan berättade om hur Läxhjälpens kontinuitet gör att man verkligen lär känna eleverna, man ser vad de har svårt för, vad som får dem motiverade och hur de bäst når resultat.

bicky_diplom
Elite Hotels vd och grundare Bicky Chakraborty, engagerad sponsor till Läxhjälpen, mottog ett diplom för sitt viktiga stöd av stiftelsens ordförande Harald Ullman.

maria_tunhammar
Läxhjälpens verksamhetsledare Maria Arneng och kvällens värd, Skånes landshövdning Göran Tunhammar.