Almedalen 2013 i bilder

För tredje året i rad var Stiftelsen Läxhjälpen på plats för att nätverka och påverka politiker, näringsliv och opinionsbildare i Almedalen. Veckans höjdpunkt var förstås det egna seminariet, med bl.a. integrationsminister Erik Ullenhag, men även alla positiva reaktioner på det vi gör. Läxhjälpen behövs!

P1000295 anousheh_med_t-shirt

Uppskattade t-shirts
I år stack vi ut lite extra med våra t-shirtar, som uppmärksammade och tackade några av de partners som möjliggör vår viktiga verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Även ambassadör Alexandra Pascalidou tackades på en t-shirt, till hennes stora förtjusning. Projektledare Regina blev till och med tillfrågad av en tjej var hon kunde köpa den snygga tröjan med idolen Alexandras namn!

P1000282 P1000285_0

Integrationsministern gillar Läxhjälpen
På torsdagen genomfördes semiariet “Läxhjälp – ett sätt att bryta utanförskap”, som uppskattades och drog stor publik till Deloitte/Affärsvärldens tält. Samtalet, som stundvis övergick i debatt, fokuserade på konkreta lösningar och insatser för att få fler att klara skolan och därigenom motverka det växande utanförskapet. Vad kan/bör politikerna/näringslivet/civilssamhället/skolan göra, och vad gör Stiftelsen Läxhjälpen? Medverkade gjorde integrationsminister Erik Ullenhag, Evin Cetin (s) och Patrik Derk, vd Telge Hovsjö, samt Maria Arneng från Läxhjälpen. Modererade gjorde Johan Ödmark, Veritas.

P1000431  P1000374

P1000392  P1000351

Läxhjälpens projektledning minglade hos Landshövdingen.
mingel_landshövdingen

Och verksamhetsledare Maria cyklade en symbolisk runda mot utanförskap runt Almedalen, med stiftelsen Polstjärna.
P1000324