Läxhjälpen vann pris för Årets Utbildningsinsats

Den årliga Faktum-galan hölls 7 mars i år och prisade insatser som gör skillnad i det svenska samhället. Läxhjälpen var nominerade i kategorin Årets Utbildningsinsats som ges till “den eller de som aktivt arbetar med att öka kunskapen om samhället och om varandra, därmed överbyggs klyftor och fördomar motverkas. Pristagare är en organisation, en person eller ideell förening som minskat och förebyggt utanförskap genom kunskapsförmedling och därmed verkat för ett hållbart samhälle i utveckling”.

Läxhjälpen vann priset som Årets Utbildningsinsats och fick en check på 100.000 kr av Eric Hieltes stiftelse. Stort tack till juryn, tidningen Faktum och Eric Hieltes stiftelse för detta pris. Pengarna kommer gå till verksamheten för att fortsätta arbetet med att alla ungdomar ska ha samma förutsättningarna för att klara av skolan.

Motiveringen till priset löd:

“Deras vision är ett samhälle där barn växer upp med samma förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential. Tusentals barn får hjälp av Läxhjälpen som angriper ett av Sveriges största problem idag: bristen på integration och att allt flera unga inte klarar skolan. Utvalda och avlönade högskolestudenter hjälper unga i utsatta områden och samtidigt som de unga får hjälp med läxorna – får de goda förebilder i sina mentorer”.

Övriga nominerade var: MÄN, Locker room talk och Berättarministeriet.

Foto: Björn Olsson