Ledning och kansli

 

Maria Arneng
Generalsekreterare
maria@laxhjalpen.se
076-006 94 13

Maria driver Stiftelsen Läxhjälpen sedan starten hösten 2007. Tidigare arbetade hon i flera år som projektledare på utbildningsföretaget InfoKomp AB där hon ingick i koncernledningen. Marias studiebakgrund är Linjen för Personal- & Arbetslivsfrågor med inriktning Pedagogik vid Stockholms Universitet. Hon har arbetat med integrationsfrågor i stora teaterprojekt och med arbetslösa ungdomar och nära företagskontakter i projektet arbete.nu. Maria har även arbetat med marknadsföring och kommunikation, bl.a. som informatör i projekt inom Europeiska socialfonden, ESF. I mars 2009 fick hon utmärkelsen ”Månadens stockholmare” för sitt arbete med Läxhjälpen och 2012 tilldelades hon Stenbecksstipendiet, som delas ut till personer som arbetar engagerat för barns rättigheter. Maria blev i mars 2014 invald i Wikimedia Sveriges Styrelse.

”Likvärdigheten i skolan är under isen, det finns skolor i Sverige där bara 3 av 10 elever kommer vidare till gymnasiet. I vilken annan sektor skulle vi acceptera att 70 % av produktionen inte når godkända resultat, år efter år?! Och här handlar det om barn, det är barn vi tappar! En enorm förlust och stora kostnader för hela samhället. Vi har inte lösningen på hela den komplexa skolproblematiken men med Läxhjälpen visar vi att det faktiskt, konkret, redan idag, tillsammans går att förändra och dessutom med små medel.”


 

henrikszabo_ak

Henrik Szabo
Verksamhetschef
henrik@laxhjalpen.se
076-789 55 74

Henrik Szabo arbetar sedan april 2014 på Stiftelsen Läxhjälpen. Han har läst bland annat mänskliga rättigheter och juridikkurser i Lund samt har en examen i statsvetenskap från Stockholms Universitet. Tidigare har han arbetat i Norge och Island, samt studerat en termin i England. Vid sidan om arbete och studier får han utlopp för sin kreativa ådra genom att skriva musik och texter och han har släppt ett flertal låtar i Sverige och utomlands. Innan Henrik började på Läxhjälpen arbetade han som chef på ett service management-bolag och han har ett stort engagemang för barn och människors lika rättigheter.

“Läxhjälpen riktar in sig på en av vår tids viktigaste utmaningar – att tusentals ungdomar varje år inte klarar grundskolan och riskerar ett liv i utanförskap. Ungdomar med kraft och energi, som om de fick möjligheten att nå sin fulla potential inte bara skulle kunna bidra till samhället, utan också nå stora framgångar. Läxhjälpens målmedvetna arbete når tydliga resultat, och det driver mig varje dag i mitt arbete.”


 

matildasvenssonMatilda Svensson
Regionansvarig Öst
Stockholm, Södertälje, Västerås, Norrköping
matilda@laxhjalpen.se
076-160 19 07

Matilda har arbetat på Läxhjälpen sedan hösten 2013, och har arbetat som både läxhjälpare och coach samt projektledare för Välkommen till Sverige innan hon hösten 2016 började som regionansvarig. Matilda har en dubbel kandidatexamen i genusvetenskap och pedagogik. Matilda brinner för klassfrågor och jämlikhet – framför allt hos barn och unga. Matilda är också engagerad inom RFSU där undervisar ungdomar om normer och förhållningssätt inom sex och samlevnad.

“Då barn och ungdomars möjligheter till likvärdig utbildning i Sverige idag inte är självklar, är Stiftelsen Läxhjälpens arbete otroligt viktigt. Vi är med och bidrar till att fler elever når sina mål samtidigt som vi blir till en trygghet för eleverna. Jag vill vara del av ett samhälle där alla människor, oavsett bakgrund, har samma möjlighet att forma sitt liv. Därför jobbar jag på Stiftelsen Läxhjälpen.”

 


Elisavet Johansson Tziampazis
Regionansvarig Sydväst
elisavet@laxhjalpen.se

079
-333 93 12

 

 

 

 

 

 


 

Filip Hellgren
Administratör/koordinator
filip@laxhjalpen.se
076-021 75 33

Filip har arbetat på Stiftelsen Läxhjälpen sedan januari 2018. Han kom då från en praktikplats på PeaceWorks kommunikationsavdelning. Filip har även en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete med inriktning Internationella relationer på Södertörns Högskola. Efter studierna har Filip varit engelskalärare i Vietnam, boendestödjare på ett asylboende samt volontär på organisationen Kompis Sverige. Filip brinner för ämnet integration i Sverige men även för jämlikhet och mänskliga rättigheter.