Historik

”Jag tror på action här och nu.”
Harald Ullman, Stiftelsen Läxhjälpens grundare.

Stiftelsen Läxhjälpen grundades 2007 av Harald Ullman, dåvarande vd för studentsajten Lycknis. Efter att ha följt skoldebatten ville han göra något konkret för att hjälpa fler unga att klara skolan. I september 2007 anställdes Maria Arneng som projektledare och inom kort startades Läxhjälpen, med syftet att ge läxhjälp till ungdomar som behöver extra hjälp för att klara skolan. Ambitionen var att fler elever skulle uppnå betygsmålen för att komma in på gymnasiet, och därigenom skapa sig bättre förutsättningar för att påverka sin framtid.

Med stöd av energibolaget Kraft & Kultur startades verksamheten i två pilotskolor i Stockholmsförorterna Rinkeby och Hjulsta. Resultaten blev över förväntan. Läxhjälparna hade inte bara fått eleverna att läsa läxor utan dessutom haft det roligt och skapat värdefulla relationer. Alla elever höjde sina betyg rejält.

Sedan dess har verksamheten fortsatt att växa. Varje år bidrar Läxhjälpen till att hundratals unga lyckas höja sina betyg och tar sig vidare till gymnasiet.