Bli läxhjälpare

”Att man känner att man faktiskt gör riktig nytta, att man har ett meningsfullt extrajobb. Att man inte är en person som bara pratar om hur dåligt samhället är i vissa aspekter utan faktiskt gör något handgripligen för att förbättra. Dra sitt strå till stacken osv. Känna att man hjälper andra människor.”
Läxhjälpare

Verksamheten växer och vi behöver fler engagerade, duktiga och motiverade läxhjälpare i Stockholm, Södertälje, Göteborg, Malmö, Landskrona, Helsingborg , Västerås och Norrköping. För att bli en av oss ska du vara en universitets- eller högskolestudent med förmåga att förmedla kunskap och motivera till lärande. Du ska vara positiv, lyhörd och tydlig och tycka att mötet med unga är roligt och givande.

Vi söker dig som:

  • Är intresserad av ett betalt extrajobb som innebär ett utvecklande och engagerande arbete, och samtidigt vill göra en konkret samhällsinsats.
  • Är högskolestuderande, eftersom du som läxhjälpare också är en mentor och förebild för dina läxhjälpselever.
  • Har bred grundläggande ämneskompetens, då våra läxhjälpare hjälper till med läxorna i samtliga högstadieämnen. Goda kunskaper i matematik är ett plus.
  • Har en pedagogisk förmåga, känner dig bekväm med nya situationer och förmågan att kommunicera med barn och unga.
  • Kan arbeta självständigt utifrån vårt strukturerade arbetssätt. Du jobbar i team om 3 läxhjälpare, och ansvarar för fem egna elever under minst en termin.
  • Delar Stiftelsen Läxhjälpens värderingar och vision om ett samhälle där alla barn och unga växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential.

Vi rekryterar nya läxhjälpare och inhoppare löpande under året och besvarar din ansökan så snart som möjligt. Tillträdesdatum är löpande eller enligt överenskommelse. Om du tror att arbetet som läxhjälpare kan vara något för dig är du varmt välkommen med din ansökan.

Du kan också skicka ditt CV och personligt brev till jobb@laxhjalpen.se